Speciaal voor songwriters, DJ's en vocalisten produceren wij commerciële arrangementen, beats en orkestbanden. Via onze ervaren producers en inzicht in de muziekbranche kun je een serieuze kans maken op succes!

Veelgestelde vragen

Uit welke mensen bestaat jullie team?
Ons team bestaat uit een tiental professionals uit de muziekindustrie. O.l.v. René Groeneveld (producer/songwriter van Mediasaloon) gaan zij dit avontuur aan. Hij is de drijvende kracht achter Muziekstudio.nl en onderhoudt de contacten bij de totstandkoming van de nummers. Vaste prijzen voor een totale productie van een nummer is niet iets gebruikelijks op dit niveau (door het aantal mensen wat nodig is bij een echt professionele productie), vandaar dat wij hier niet in het openbaar onze contacten zomaar op tafel leggen. Uiteraard ook om het eventuele concurrentie niet te makkelijk te maken.

Hoe gaat het precies in z'n werk als ik een nummer wil aanschaffen?
Er zijn 2 opties; je kunt een nummer aanschaffen die we al op de plank hebben liggen óf een op maat gemaakt nummer door ons laten maken.
In het eerste geval sturen we een aantal nummers op die nog vrij zijn, waar je dan eventueel uit kunt kiezen. In het tweede geval werken we met een duidelijk stappenplan.
Zo krijg je altijd wat je zoekt en krijg je niet plotseling een nummer opgestuurd waar je het maar mee moet doen. Sowieso maken we het passend bij jouw stem of stijl. 
→ Een stap is bijvoorbeeld het opzetten van een eenvoudige ritme-sectie. Of bijvoorbeeld het maken van de melodie.
Elke stap sturen we naar je toe en daarna kun je je goedkeuring of aanmerkingen geven. 

Hoe weet ik zeker dat ik een hit ga scoren door bij jullie een song c.q. track te kopen?
Niemand kan ooit voorspellen of een nummer een hit gaat worden of niet. Smaken verschillen nu eenmaal. Daarnaast heb jij ook zelf de complete X-factor nodig. Ook een klein marketing-team, evt. label of distributeur zijn belangrijke ingrediënten.

Hoe dan ook verzekeren we het volgende; we gebruiken de allernieuwste geluiden, technieken, melodiën, effecten en apparatuur als in de nummers die je bij de Top 40 hoort. Het nummer dat wij voor je maken zal in ieder geval 95% van de luisteraars goed vinden klinken. Daarnaast hebben we een team van zeer kritische professionals in huis dat elk nummer, voordat het bij ons de deur uit gaat, uitgebreid checkt en bespreekt in een vergadering. Onze naam staat eronder en daar zijn we zuinig op!

Ik heb zelf een tekst bedacht. Kunnen jullie daar muziek bij schrijven?
Jazeker. De prijzen die genoemd worden zijn exclusief het schrijven van een tekst, dus je kunt dat gewoon aanhouden.

Ik heb zelf een tekst én melodie bedacht. Kunnen jullie daar een arrangement bij maken?
Absoluut. Er gaat dan 15% van de pakketprijs af.

Ik heb zelf een melodie bedacht. Kunnen jullie daar een tekst bij schrijven én een arrangement bij maken?
Ook dat is geen probleem. Er gaat dan 10% per pakketprijs vanaf, maar er komt € 150,- bij voor het schrijven van de tekst.

Hoe zit het met de auteursrechten?
Als je zelf een tekst hebt geschreven blijven de auteursrechten volledig bij jou. Als wij een tekst of muziek schrijven liggen de auteursrechten bij ons. Indien je een label of muziekuitgeverij achter je hebt staan, kun je met ons contact opnemen over een rechtendeal.

Zijn de prijzen inclusief BTW?
Nee, de genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Vaak komt het echter voor dat u toch niks hoeft bij te betalen door het 0% BTW-tarief dat voor onze componisten geldt. Indien er echter ook studio-engineers bij moeten worden ingehuurd komt er gedeeltelijk 19% BTW bij en voor eventueel in te huren studio-muzikanten geldt 6% BTW.  

Hoe zit het met de betaling?
Nadat we tot een overeenkomst zijn gekomen dient deze via iDeal vooraf te hebben plaatsgevonden. Uiteraard krijgt u van ons een getekend contract, zodat u ook ons aan ons deel van de overeenkomst kunt houden.

Kunnen jullie ook helpen met het nummer uit te brengen?
Dat hangt er van af. We hebben een aantal bedrijven, pluggers, radiomakers en labels in onze contactenkring die je daarbij zeker kunnen helpen. Echter moeten we daarbij de kanttekening plaatsen dat ze pas met jou en je nummer verder gaan als veel dingen aan het plaatje al kloppen. Zorg voor goede (!) persfoto's, zorg voor een goede Nederlandse of Engels-Amerikaanse uitspraak, kom je afspraken na en zorg al voor een kleine fanbase. Ook hierbij kunnen we je uiteraard helpen door aan te geven waar je dat voor niet teveel geld kunt regelen.